Argánový olej - prečo je taký výnimočný?

 
 
 
ÚVOD > BLOG > Argánový olej - prečo je taký výnimočný?
 

Argánový olej - prečo je taký výnimočný?

S pojmom argánový olej sme sa už zrejme v spojitosti s nejakým kozmetickým prípravkom stretli všetci, ale nie všetci vieme z čoho vlastne pochádza a aké má vlastnosti. Argánovník je rastlina, ktorá rastie divoko v západných oblastiach Maroka a produkuje ovocie podobné olivám. Miestni ľudia ľudia ho nazývajú aj "tekuté zlato" a lisujú z neho vzácny olej, cenený po stáročia v tradičnej medicíne pre svoje vlastnosti, vďaka ktorým je vo svete nemá obdobu. Náš vek ho znovuobjavil ako nenahraditeľný elixír krásy.

Je bohatou zmesou prírodných účinných látok, ako sú vitamíny A, E a F, esenciálne mastné kyseliny, kyselina linolová, omega 3 a 6, flavonoidy a karotenoidy. Vďaka to mu má hlboký bioregeneračný, omladzujúci a hydratačný účinok. Zrelej pleti napomáha bojovať proti voľným radikálom a zmierňovať príznaky starnutia, pretože stimuluje prirodzenú produkciu kolagénu a elastínu. Je vhodný aj pre citlivú pokožnku pretože zmierňuje začervenanie pokožky a má protizápalové účinky. Má ošetrujúce účinky aj na nechty a nechtovú kožičku. Je veľmi vhodný ako sérum na ošetrenie vlasov, pretože má veľmi príjemnú nemastnú konzistenciu a ľahko preniká do vnútra vlasu. Dodáva im tak lesk a vitalitu.

V prípade argánového oleja od značky Athena´s sa jedná o skutočne špičkovú kvalitu - pretože tento olej je 100% prírodný a je lisovaný ručne za studena, neobsahuje žiadne konzeravačné látky ani farbivá.